Menu

Klantenportaal

Missie, ambitie & doel

Missie
RailGood levert met het management van de externe betrekkingen met de politiek, overheid, havenbedrijven en het spoorbeheer een basis voor een bedrijfseconomisch gezonde ontwikkeling van het spoorgoederenvervoer in Nederland en een sterke uitgangspositie in het Europese marktspeelveld.

Ambitie
RailGood staat voor de ondernemersgeest op het spoor in Nederland. RailGood maakt zich hard voor de belangen van de klanten door zich in te zetten voor een veilig, bedrijfseconomisch rendabel, betrouwbaar en flexibel spoorproduct in een makkelijk en eerlijk toegankelijke markt. De werkzaamheden worden doelgericht, kostenbewust, onafhankelijk en in goede samenwerking met de klanten uitgevoerd. Tevens wordt een daadkrachtige samenwerking met de Nederlandse overheid en ketenpartners zoals ProRail, havenbedrijven en terminals nagestreefd.

De diensten die RailGood levert, dragen op korte, middellange en lange termijn bij aan optimalisering van de bedrijfsvoering van de klanten. RailGood werkt continu aan verbetering van de ruimte om efficiënt en concurrerend te kunnen ondernemen en gezond te kunnen groeien op het Nederlandse spoorwegnet.

Door goed samen te werken en de krachten te bundelen in RailGood, realiseren de ondernemingen in het spoorgoederenvervoer kostenbesparingen op het Nederlandse spoor en realiseren ze synergie in de belangenbehartiging en lobby. De gezamenlijke belangen worden altijd benaderd vanuit strategische, operationele en commerciële belangen en prioriteiten van de aangesloten klanten.

Doel
RailGood draagt actief bij aan de verhoging van de veiligheid, bedrijfseconomische rentabiliteit en concurrentiekracht van het spoorgoederenvervoer door met de overheid, spoorbeheer en ketenpartners tot afspraken te komen over reductie van marktbarrières, marktverstoringen en administratieve lasten voor ondernemingen in het spoorgoederenvervoer in Nederland alsmede over de capaciteit op het Nederlandse spoorwegennet voor de groei van het goederenvervoer, gebruiksvergoedingen, service levels, prestatieregelingen, spoorcapaciteit voor goederenvervoer en operationele werkwijzen en regelgeving van het spoorbeheer.

RailGood maakt de daarbij juiste keuzes in:

  • De belangenbehartiging van de bedrijfstak spoorgoederenvervoer in Nederland bij de totstandkoming van mobiliteitsbeleid, spoorinfrastructuurbeleid en nieuwe wet- en regelgeving.
     
  • De coördinatie van de relatie met ProRail voor de afspraken in de netverklaring,  toegangsovereenkomst en capaciteitsovereenkomst over de gebruiksvergoedingen, service levels, prestatieregelingen, spoorcapaciteit voor goederenvervoer en operationele werkwijzen en regelgeving van het spoorbeheer in relatie tot goederenvervoerders en andere gerechtigden met een om commerciële redenen aantoonbaar belang bij de verwerving van spoorcapaciteit voor het doen vervoeren van lading via spoorvervoerdiensten in het goederenvervoer.